Van het laboratorium Laboklin ontvingen wij het laatste nieuws van november 2015,  KLIK hier

 

Het Hartauscultatieformulier kan gedownload worden

Het Hartauscultatieformulier kunt u HIER downloaden. Het formulier kan dan van te voren door de eigenaar worden ingevuld en meegenomen worden naar de internist/cardioloog.

Het formulier voor een hartecho en kleurendopplertest, het zg. "hartscreeningsformulier"  blijft onveranderd.

Geboorteberichten actueel houden

De meeste fokkers weten dit al maar voor de goede orde toch nog even dit berichtje.
Wij willen graag  de rubriek Geboorteberichten op onze website zo actueel mogelijk houden met nesten waar daadwerkelijk nog pups beschikbaar zijn. 
Vaak worden wij er door aspirant puppykopers teleurgesteld op gewezen dat bij fokkers die wel nog met nesten bij de Geboorteberichten staan alle pups al weg zijn.
Daarom verzoeken wij de fokkers zo spoedig mogelijk aan mw. Ria Kavelaars te willen doorgeven als pups uit een nest een nieuwe eigenaar hebben. De nesten worden tot 8 weken na geboortedatum op de website geplaatst. Als er met 8 weken geen bericht van de fokker komt dat er nog pups beschikbaar zijn dan wordt de vermelding definitief van de website verwijderd.

Belangrijk nieuws voor fokkers betreffende gezondheidsonderzoeken! o.a.:
  • MRI SCAN nu ook mogelijk in Amsterdam
  • Lijst hartonderzoekers voor de Echodoppler en
  • Lijst internisten en cardioloog voor ausculteren
    Lees verder: Nieuws: Gezondheidsonderzoeken
Positieve Reactie van de staatssecretaris

Van het Ministerie van E L & I ontvingen wij deze Positieve reactie. Nieuwsgierig? Klik HIER

Fokwaarde Project "Friends for Life"

Al eerder dit jaar heeft u een uitgebreid artikel van ons in de Cavalier Vizier kunnen lezen over het Fokwaardenproject voor de Cavalier King Charles Spaniel. De internationaal gebruikte term voor deze materie is: Estimated Breeding Values, ofwel EBV's. Lees verder: Fokwaardenproject Cavaliers For Life

De toekomst

Hierover zal iedereen het eens zijn: samenwerken. Zonder samenwerking van iedereen - fokker, eigenaar en liefhebber en artsen/onderzoekers - is er geen toekomst zoals we die graag zouden willen zien, lees verder: DE TOEKOMST