CAVALIER OP ZOEK NAAR NIEUW TEHUIS

Als de eigenaar om een bepaalde reden echt niet meer voor zijn Cavalier kan zorgen en er dus een nieuw baasje en een goed tehuis gezocht moet worden, dan kan de Cavalier Club Nederland  u hierbij behulpzaam zijn.

Wij stellen het welzijn van de Cavalier op de eerste en enige plaats en hebben dus absoluut geen commerciële belangen!

Omdat wij ieder ‘geval’ de nodige persoonlijke aandacht willen geven plaatsen wij geen lijst met ‘opvanghonden’ op de website. De contacten gaan uitsluitend mondeling, per telefoon.

Dat geldt dus als u een Cavaliertje wilt aanmelden voor herplaatsing of als u zich op de lijst wilt laten zetten  voor een ouder  opvanghondje .
Aan de hand van een vragenlijst kan dan duidelijk worden wat u van de hond verwacht, welke ervaring u heeft met Cavaliers en met andere honden en met welke zaken er rekening gehouden dient te worden.

Alle informatie  over de opvang en het herplaatsen van Cavaliers met stamboom kunt u krijgen
bij dhr. Edwin Konijnenburg, tel.: 0224-543072 – e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 _____________________________________________________________________

Ook een "Opvang Cavalier" is een "vriend voor het leven”.

Cavaliers waarvoor wij een nieuw geschikt huis proberen te vinden zijn meestal tussen de 4 en de 8 jaar oud. Soms zijn ze wat jonger maar soms ook wel 10 of 12 jaar oud. Het zijn de ‘oudjes’ waarvoor we vaak dringend een nieuw huis zoeken. Soms vanwege het overlijden van het baasje of een andere droevige gebeurtenis.

Veel mensen zien er tegenop om een oude Cavalier in huis te nemen en hem of haar een nieuw leven te geven. Zij zien op tegen het afscheid, net nu je weer gehecht bent geraakt aan je nieuwe kameraadje.
Maar denk er ook eens aan hoeveel vreugde u kunt geven aan een Cavalier in zijn laatste levensjaren en ook van hem terug kunt krijgen. Oude cavaliers houden net zoveel van aanhalen en knuffelen als jongere honden.  Ze geven zoveel plezier en gezelschap in huis en vragen eigenlijk maar zo weinig. Natuurlijk zijn oudere cavaliers niet allemaal op dezelfde manier door hun baasjes opgevoed. Maar ook oude honden kunnen nog nieuwe dingen leren en zich aanpassen  aan een nieuwe situatie. Geef uw nieuwe huisgenootje dus vanaf de eerste dag duidelijk en consequent aan wat u van hem of haar verwacht en vergeet natuurlijk niet volop van hem of haar te genieten !!

 __________________________________________________________________

 Beschikbare Cavaliers

 De 2 oudere reuen hebben allebei een nieuw baasje en een goed tehuis gevonden!