Beste leden van de Cavalier Club Nederland,
 
Na 7 jaren in Sydney (Australië), ben ik sinds kort weer werkzaam als gediplomeerd specialist Veterinaire Cardiologie in Nederland (Veterinaire Specialisten, Vught). In de afgelopen 7 jaren heb ik met heel veel plezier samengewerkt met meerdere Cavalier Clubs die dit land rijk is. De meest effectieve vorm van samenwerking voor zowel de fokkers als mijzelf was door middel van het uitvoeren van zogenaamde “heart clinics” tijdens shows, op deze manier zag ik ongeveer 600 Cavalier King Charles Spaniels per jaar. Ik heb met mevrouw Kavelaars besproken dat we dit ook graag op 20 oktober in Nederland willen proberen (en daarna zullen evalueren of het voor herhaling vatbaar is). Graag vernemen wij van u of er interesse is deel te nemen aan een hartscreeningsdag tijdens jullie Kampioenschapsclubmatch. In het kort mag het volgende verwacht worden: 

• Er zal gebruik gemaakt worden van de bestaande hartscreeningsformulieren
• De onderzoeken zullen in een besloten ruimte plaats vinden (bevindingen worden alleen met de eigenaar/fokker gedeeld) en de resultaten zullen vertrouwelijk opgeslagen worden.
• De kosten (inclusief BTW) voor auscultatie zullen 20 euro per hond bedragen, de kosten voor een volledig echo Doppler onderzoek 85 euro. Auscultatie voor Cavaliers >8jr. is gratis.
• Specifiek voor het echo-Doppler onderzoek: er wordt niet gesedeerd of geschoren. De vacht wordt wel nat gemaakt met alcohol en echogel. Dit is er eenvoudig af te wassen, maar indien uw hond die dag mee doet in de    show, dan is het verstandig  het echo onderzoek na de show te laten uitvoeren. Tevens zal naast het bestaande hartscreeningsformulier een softcopy van het echoverslag op verzoek naar de eigenaar gemaild worden.
• Mevrouw Kavelaars zal een en ander helpen coordineren, en ruim van tevoren zal een specifiek tijdstip van het onderzoek per hond kenbaar gemaakt worden.

Wilt U uw Cavalier(s) aanmelden voor het onderzoek, stuur of mail dan een copie van de stamboom naar Ria Kavelaars met vermelding aan welk onderzoek U wilt deelnemen, dan liggen de formulieren klaar als U komt. Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., per post, M. Kavelaars, Groene Woud 74, 4731TN Oudenbosch.

Denkt U er wel om dat er contant betaald moet worden.
U kunt inschrijven tot uiterlijk 13 oktober, en wie-het-eerst-komt-het eerst maalt! De agenda kan volboeken.

Hopende u op 20 oktober a.s. in Woudenberg te mogen ontmoeten,
 
Niek Beijerink
DVM, PhD, Dipl. ECVIM (Cardiology)

Dr. Niek Beijerink
foto: Veterinaire Specialisten Vught