Het Hemelvaartweekend van 2023 begon voor de meeste deelnemers op woensdag 17 mei. Net als vorig jaar konden we hier prima terecht. Ook voor de mensen die meer dan 2 cavaliertjes bij zich hadden. De foto's hieronder laten zien hoe gezellig het weer was en ook het weer werkte helemaal mee.  

                                                                                                            

Op donderdag 18 mei, Hemelvaartsdag, werd 's avonds de traditionele Paul-Koops-wandeling gehouden. Maar eerst opende Patrick van Zuuk officieel het weekend en vertelde wat er allemaal op het programma stond voor de komende dagen.

 

Vanuit het vakantiepark ging men in een lange stoet een lekker eindje wandelen. Terug op het ‘huisjesveld’ stond alles al klaar voor de koffie en thee. Er werd lekker bijgepraat en ging het gesprek ook heel vaak over honden. Gek hè. . .

Op vrijdagmiddag 19 mei stond er een leuk uitje op het programma. Eerst even een stukje rijden naar de Maas en daarna met het pontje naar de overkant naar het kloosterdorpje Steyl.  Na natuurlijk de groepsfoto op de pont hebben we in het dorpje Steyl een wandeling langs - hoe kan het ook anders - de kloosters en kloostertuinen gemaakt. We kwamen zelfs langs een kapelletje speciaal voor honden. Heel bijzonder. 

Dit plekje in Steyl is vast speciaal gemaakt voor groepsfoto's. Om op het pontje te wachten terug de rivier de Maas over was deze luxe bank neergezet. Wie zou daar nu geen gebruik van willen maken. . . . .

Tegen vijf uur ‘smidddags werd de BBQ aangestoken en werd er serieus gebarbecued. Er waren heerlijke salades, sausjes en stokbroden. En het vlees was helemaal prima. Met een lekker koel wijntje of ander koel drankje en met het gezellige gezelschap was dit een mooie afsluiting van een hele leuke vrijdag. . . .

Zaterdag 20 mei werd na de koffie’smiddags de Slimste Cavalier Race gehouden. Er was va tevoren flink geoefend en er waren bekers voor de beste grote en de beste kleine mensen. 

De top 4 bij de ‘kleintjes’ waren v.r.n.l.:

1. Sander met Woody
2. Jaylinn en 3. Kaylegh -samen met Banjer, die niet op de foto wilde. 
4. Godelieve met  Charlie

De top 3 bij de ‘groten’ waren: v.r.n.l.
        1. Karin de Beijer met Lucy      (50.05)
2. Saskia Ransz met Saar          (52.57)
     3. Jarno de Beijer met Olivia    (1.23.23) 

We kunnen terugkijken op een geslaagd Hemelvaart weekend.

Behalve wijzelf hebben ook onze hondjes genoten. Daar doen we het tenslotte voor. . . . . . . 

Tot ziens volgend jaar in Bakkeveen. . . . . .

                                                                    foto's : Anneke Kievith
                                                                  fotocollage: Carla Kok